
- Tomàquets
- Cuscús
- Pebrot verd de fregir
- Olives verdes
- Cebollí
- Salsa de iogurt (la d’amanides i verdures crues)
- Sal
- Oli
Rentem els tomàquets, tallem circularment la part de dalt i els buidem amb una cullereta.
Preparem el cuscús. Posem a bullir aigua (per cada 200 gr. de cuscús, 200 ml. d’aigua) amb una mica de sal i un raig d’oli. Traiem la cassola del foc i esperem uns 3 minuts. Hi afegim el cuscús, tornem a posar la cassola a foc suau durant tres minuts més i ho remenem. Hi podem afegir una miqueta de mantega perquè no quedi tan sec.
Piquem el pebrot, les olives i el cebollí. Ho afegim tot al cuscús, ho barregem i hi afegim la salsa.
Farcim els tomàquets amb una cullereta.
Per acabar, podem posar una oliva (jo vaig usar olives amb anxoves) a la part de dalt.
NOTA: Aquesta va ser la primera vegada que vaig fer servir cebollí. Va resultar hiperpicant (fins i tot els dits em cremàvem el dia després...). Així que aneu amb compte...
No sabia que el cebollí fos tan picant!
ResponEliminaJo TAMPOC! Imagina't com era de picant que, quan ja tenia tots els tomàquets muntats..., els vaig haber de desmuntar, treure el 90% de cebollí i tornar a muntar-los! I encara picava! Així que no sé si sempre és així o si em va tocar "el gordo" :S.
ResponEliminaJo crec que et van vendre un paquet de cebollí mutant. Em picava fins i tot a mi que em menjo les cayenes com si res. :-D
ResponEliminaPer cert, el bloc no podria haver tingut un nom millor. Coc cremat. Genial.
Jo també penso el mateix, Jordi. Crec que aviat haurem de pensar en fer unes camisetes amb aquest nom.
ResponEliminaJo he fet un comentari i no surt!!!!!!
ResponEliminaBé, ara sé com funciona això, he dit abans:
ResponEliminaQue no crec que els cebollins transgènics-mutants que van vendre a la Magali fossin pas tantissim picants...
L'idea dels tomàquets amb cuscus: gènial! a mi m'encanta el cus-cus!
Picants i MOLT picants!! T'ho juro!
ResponEliminaBenvolguda Mar, t'asseguro que aquells cebollins no eren normals. Fins i tot vam haver de retirar el cebollí dels tomàquets per tal d'assegurar la integritat física dels convidats. Tot i així, el cuscús va quedar bastant picant i els comensals vam haver d'ingerir bastanta quantitat de cervesa per recomfortar el paladar.
ResponEliminaMMMMMMMMM, Jordi, tinc una idea: "crec que la mutació-transgènica-cebollina és deguda a la mà oculta de .... "cerveses-reunides"" si més no la consecuència ho demostra!
ResponElimina