diumenge, 10 d’octubre del 2010

Braç de gitano de nata




Unes postres superfàcils de fer.
No fallen mai i quedareu com uns reis.





Ingredients


Per fer el braç: 4 ous, 4 cullerades de sucre, 4 cullerades de farina i 2 culleradetes de llevat.
Per fer la nata: mig litre de nata líquida per muntar (ha de ser de més del 30% de matèria grassa) i 100 grams de sucre glacé.

Procediment

1r) Separem els rovells de les clares i muntem les clares amb la batedora a tot drap.
2n) Quan les clares estan muntades, hi afegim les 4 cullerades de sucre i continuem batent.
3r) Ara hi posem els rovells, la farina i el llevat, i ho tornem a batre.
4t) A la plàtera del forn, que hem engegat a 180º, hi posem paper fi (aquell per fer pastissos, que ara mateix no sé com es diu) i hi aboquem la massa, de manera que quedi ben escampada formant un rectangle.
5è) Traiem la massa cuita al cap de 15-20 minuts (segons l'estona que feia que l'havíem engegat). Posem la massa sobre un drap net i l'enrotllem una mica (no del tot) perquè agafi la forma de braç.
6è) Mentre la massa es cou podeu preparar la nata (així quan s'acaba de coure ja la podeu tenir a punt). Per fer la nata simplement heu de batre la nata per muntar amb el sucre glacé, però amb compte de no moure gaire la batedora perquè s'agafi bé i de no batre-ho massa perquè no es talli.
7è) Amb una cullera poseu la nata al braç. Primer el desenrotlleu i hi poseu la major part de la nata; després l'enrotlleu i acabeu de posar la que queda pels dos costat.
8è) El toc de gràcia és empolsar amb sucre glacé la part de damunt del braç de gitano.

2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta!!!
    Vols dir que a mi em surtirà? Tampoc sembla tant fàcil, no?
    Si ho intento us ho dic, ok?

    ResponElimina
  2. Ostres! si això sembla de pastisseria professional. Aquest cap de setmana intentaré fer-lo, tot i que no crec que em quedi tan bé...

    ResponElimina