Bona tarda,
Com podeu comprovar he estat fidel a les meves paraules i malgrat un cap de setmana ocupat he fet panellets. Em sembla que amb això dels panellets cada família té la seva recepta, en el meu cas jo segueixo la recepta de la meva mare que és la següent:
Ingredients:
2 tasses o gots d'ametlles móltes
1 tassa o got de sucre
1 pell de llimona ratllada
1 o 2 ous per la massa(això dependrà sempre de la quantitat d'ametlla i sucre que càpiga en la tassa o el got) i un altre ou per enganxar l'ametlla triturada i els pinyons
200 grams d'ametlla triturada
200 grams de pinyons
Elaboració:
1. Barregem les ametlles, el sucre i la llimona. Després hi anem afegint ou fins que la massa quedi consistent. Hem de vigilar molt amb la quantitat d'ou que hi posem. El més aconsellable és que l'anem posant de mica en mica.
2. Deixem reposar la massa unes hores o fins i tot un dia (jo, com que no tenia molt de temps, només vaig deixar-la reposar quatre hores).
3. En el cas dels panellests d'ametlla fem formes rectangulars que passem per un ou i que després passem per un got on hi ha l'ametlla triturada. El secret està en anar movent el got fins que l'ametlla quedi enganxada a la massa.
4. En el cas dels panellets de pinyons fem boletes que també passem per ou i que deixem eixugar una mica. Quan han passat uns minuts ens posem els pinyons a les dues mans i les anem movent perquè els pinyons s'enganxin a la massa (sembla fàcil, però no ho és).
5. Posem els panellets al forn entre vint i trenta minuts.
Aquest any he intentat fer panellets de coco i tot i que la massa m'ha sortit bé, m'han quedat una mica cremats, com el cóc que dóna nom a aquest bloc. Però com que l'esperança és l'últim que s'ha de perdre en aquesta vida, ho seguiré intentant.
Bon mes de novembre,
Molt bé! felicito a la teva mare per la recepta i a tu per lo super-bons que t'han quedat!!
ResponEliminaLo que no et puc deixar de retreure és que no hagis penjat també els panellets de coco!! Jolin aquest blog està per penjar-ho tot, sobre-tot lo cremat!!! Si o no?
Jo potser ho hauria penjat, però ma mare m'ho va prohibir.
ResponEliminaHo sento,
Mònica, felicitats que els panellets t'han quedat molt macos, i segur que estaven boníssims. Personalment a mi m'agraden una mica cremadets ;-)
ResponElimina